info@meestervis.nl

Waar staan wij vandaag?

Helaas, vandaag zijn wij gesloten.

info@meestervis.nl

Waar staan wij vandaag?

Helaas, vandaag zijn wij gesloten.

Over ons.

September 2021 was het exact vijftig jaar geleden dat in Hoevelaken door vishandel Meester het eerste visje werd verkocht.

De verkoper daarvan was Teunis Meester, die in dat jaar een standplaats kreeg toegewezen. “Mijn vader is op de zaterdag in Hoevelaken begonnen met zijn viskraam”, gaat Stef verder. In zijn gang door het dorp was het een kwestie van bellen met een grote bel en dan kwamen de vaste klanten bij hem de vis kopen.”

Stef raakt niet uitgepraat over het werk van zijn vader. “Op vrijdag is hij met een kippenboertje een soort minimarkt begonnen in Hoevelaken. Allengs kwamen er meer kramen bij. Zo is eigenlijk de markt in Hoevelaken ontstaan.”

“We zijn met onze kraam begonnen bij het witte kerkje”, zegt Stef. “Later stonden we met een kraam naast Van Ginkel. Mijn vader had met Joop van Ginkel geregeld dat hij bij hem de kraam mocht opslaan. Toen we de eerste verkoopwagen kregen zijn we gestopt met venten. Dat was na ongeveer drie jaar.”

Na twaalf jaar op De Wiekslag te hebben gestaan staat de viskraam van Meester nu op De Brink. “De wagen werd aangepast en paste niet meer op het plein. Zo zijn we naar De Brink verhuist.”

De kraam wordt nu gerund door zoon Anton Meester.  

Alle schotels en salades worden zelf gemaakt. Ook de paling wordt zelf gerookt. “Aan de Haringweg in Spakenburg hebben we onze eigen bedrijfshal”, zegt Anton. “’s Nachts wordt de vis aangeleverd, die daar gefileerd wordt. Verder doen we in die hal alles wat we in de kraam zelf niet kunnen.”

Voorlopig staat de kraam van Meesters Vis nog op de vertrouwde plek en kan er nog altijd van de vis van Meester worden genoten. 

''Geen harinkie happe op het Rijswijkse plein, maar gewoon op De Brink. ''

Chat openen
Hulp nodig of iets bestellen?🐟
Welkom bij Meester Vis
Hi!
Kunnen we je ergens bij helpen of wil je iets bestellen, geen probleem!🐟